Mit csináljuk egy álmos februári hétvégen?
Kóstoljunk magyar borokat!
Találkozzunk a borászokkal, hallgassuk meg a borok mögötti történeteket – garantált a szuper hangulatú délután…
Mindezt sorban állás, Festipay kiváltás, időjárási és pénztárcát érintő meglepetések nélkül  – a Borjouron.
Idén mi kiállítóként is részt vettünk ezen a boros rendezvényen, alábbiakban a rövid élménybeszámolónk!

Az Istenhegyi stand a Borjouron

 

A Borjour élmény 
A Borjour élmény lényege a könnyedség, a barátságos és közvetlen hangulat.
A borászatok is szívesen jönnek erre a rendezvényre, mert a szervezők gondoskodnak  a borok hűtéséről és a folyamatos ásványvíz ellátásról is. A kiállítók így minimális felszereléssel és pakolással már készen is állhatnak a vendégfogadásra, itt a lényeg: a találkozás, a személyesség a bemutatkozás lehetősége.
Az egyik legnagyobb könnyebbség, hogy a pult egyik oldalán sem kell pénzt számolni, kártyát csippantani: a belépő ára korlátlan kóstolást biztosít mindenkinek (igen, a borászoknak is! 🙂).
Így bárki megismerkedhet a kisebb-nagyobb borászatokkal, és mégsincs az az érzésünk, hogy egy belterjes, szűk szakmai közösségbe csöppent.
Ha tetszik egy bor, kérhetünk még, ha nem tetszik, kiönthetjük.  Feltehetünk rengeteg kérdést is, ez mindig értékes, azonnali visszajelzés a látogatóktól a kiállítóknak, a vendégek pedig maximális figyelmet kapnak.
Borkóstolók
Szerencsére idén nekünk is jutott időnk, hogy több magyar pincészet kínálatát is végig kóstolhassunk és kifaggathassuk őket a tapasztalataikról, terveikről.

Emlékezetes borászatok, tételek voltak

  • a Steigler Pince Sopronból – itt  a furmintot és a Pinot Noirt teszteltük, kiválóak voltak
  • a Brigád Pince Mórról  –  Chardonney, bár hegyaljaiként számunkra távoli ez a fajta, nagyon ízlett nekünk
  • Mackó Pincészet, Villány –  Classius, Kismedve, Nagymedve, Téli Álom – roppant szakszerű, teljes ívű kóstoltatás, köszönjük!
  • Aranysörte, Dörgicse  – balatoni családi borászat, akiket a Facebookon is érdemes figyelemmel kísérni – a ház bora mindent vitt :)
  • Babits Pincészet,  Tolcsva – 6 puttonyos Tokaji Aszú, mint egy álom
  • a vörösökből az egyik szívünk csücske Szekszárd – a Dúzsi (Görögszó)  és Vesztergombi pincészeteknél (Apha) lehetőségünk volt a prémium tételeket is kóstolni, régi ismerősként hosszabban is ápoltuk a kapcsolatot, jó beszélgetések kerekedtek
Istenhegyi stand
Idén mi  kiállítóként  vettünk részt a Borjouron, így ez lehetőséget adott, hogy sok régi baráttal és új érdeklődővel kóstoltathassuk, kapcsolódjunk, mesélhessünk Rátkáról és a borvidékről.
A látogatók között száraz furmintjaink arattak a legnagyobb sikert, különösen a 2020-as Obszidián, ami a friss ízvilágával hódította meg a fiatalabb közönséget. A hagyományos tokaji ízeket keresők az Áldomás után csettintettek elégedetten, hiszen ízben-illatban gazdagon hozza a tokaji édes bor karaktert, és jót tett neki az idő is.
A Candy félédes furmintunk szerepelt a rendezvény VIP szekciójában is, így aki a különteremben megkóstolta, megkeresett utána bennünket a standon is, hogy többet megtudjon erről a tételről.

Rátki Menyecske, Candy, Obszidián

 

A fotót köszönjük a MAD Wine standról a srácoknak!

Óriási élmény volt számunkra találkozni a régi és új érdeklődőkkel, kóstolni vágyókkal és a szakmabeliekkel ezen a színvonalas rendezvényen. Jövőre találkozzunk ugyanitt!
Az Istenhegyi borház csapata