Gyöngy és buborék – gyöngyözőborok Istenhegyről

"Fölfelé megy a borban a gyöngy, jól teszi Tőle senki a jogát el nem veszi" Vörösmarty Mihály: Fóti dal Az utóbbi években mi is boldogan behódoltunk a boros trendeknek, az olasz proseccok, spumantek, a spanyol cavak után…
Várunk Benneteket a Farmer Expon!

Találkozzunk a debreceni Farmer Expon – augusztus 17-20 között!

Idén sem lesz Farmer Expo Debrecenben Istenhegyi borok nélkül! A most 30. alkalommal megrendezett Farmer Expo egy nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás és vásár, több mint 300 kiállítóval, szakmai rendezvényekkel és színes…
kóstoljátok meg új tokaji furmint borainkat Istenhegyről

Wine tasting events @ Istenhegy – in English

Wine Tasting at Istenhegyi Borház, Rátka, Tokaj-Hegyalja Dear Friends, We host and organize wine tasting events in English too, also with a picnic to our vineyards. Please contact us, if you are interested in and check the options below. Cheers! 4-wines…
Borkóstoló Istenhegyen

Új boraink  – Flitter Frizzante, Candy Félédes Furmint, Obszidián 2020

Megérkeztek a várva várt 2020-as szüretelésű borok, addig is, amíg elkészülnek az új címkék, bemutatjuk nektek a friss, ropogós tételeket! Legújabb csendes boraink a 2020-as évjáratból a félédes Candy és a száraz Obszidián.…

Megnyitotta kapuit az Istenhegyi Vendégház!

Az Istenhegy dűlő lábánál egy régi szép sváb parasztházat és a hozzá tartozó nyári konyhát újítottuk fel tavaly, hogy vendégül láthassuk a Zemplénbe látogatókat. Az ízlésesen berendezett 4 szoba, a felszerelt konyha…

Talajtakaró növények a szőlőben – virágzó sorközök Istenhegyen

Vaszkóné Bodnár Gabriella jegyzete Idén lesz 10 éve, hogy megvettük az első darab szőlőt Rátkán és megalapítottuk az Istenhegyi Borházat a férjemmel és édesapámmal. Hármunk közül akkoriban még csak apukámnak voltak…

A tokaji borlevestől a mádi sajtig – Bor és gasztronómia Hegyalján

Mi történt Tokaj-Hegyalján a gasztronómiában, mi és hogyan változott az elmúlt 25 évben? Az 1990-es évektől Hegyalján először a Borkombinátot és a kis családi pincéket felváltó, új technológiákkal jelentkező külföldi,…

A Puszta koktéltól a regionális konyháig – Bor és gasztronómia

Bor és gasztronómia a rendszerváltás után Mihez hasonlíthatjuk az utóbbi 30 év gasztronómiai trendjeit, kinek mi az, ami klasszikus, ami megszokott és standard? Minden generációnak más emlékei vannak, a gyerekkor ízei, a nagyszülők…

Ahoj Praha! – Tokaji furmintok Csehországban

Kitartó munkának, barátokká és Tokaji rajongókká vált régi üzleti partnereknek és a finom furmintoknak köszönhetően idén márciustól a cseh fővárosban is jelen van az Istenhegyi Borház teljes furmint választéka.A csehek…

A metszés magasiskolája – Simonit & Sirch kurzus Mád

Metszés Mádon, metszés Rátkán - Vaszkóné Bodnár Gabriella bejegyzése Nagyon klassz szőlészeti képzést tartott február közepén a Simonit & Sirch olasz szaktanácsadó cég  a Mádi Bor Akadémia szervezésében Mádon.…
Vaszkóné Bodnár Gabriella tulajdonos

Közgazdászból szőlősgazda – Történetünk

Egy karrierváltás története, Vaszkóné Bodnár Gabriella, az Istenhegyi Borház tulajdonosának és a család története. "Hegyaljai, mezőzombori vagyok és mindig is volt egy kis darabka szőlőnk, amit családilag művelgettünk.…

Édeset az Édesnek

Kóstoltatok már macaront édes furminttal? Ki ne hagyjátok! Ez a mandulalisztből készült pasztellszínekben pompázó aprócska sütemény bár már az 1700-as évek óta létezik, az utóbbi 10-15 évben lett igazán divatos, amihez…
pruning

Téli munkák a szőlőben – metszés

Bodnár Imre jegyzete A szőlő metszése széleskörű szakmai ismereteket, nagy gyakorlatot és figyelmet igénylő alkotói munka. A legendák szerint a szőlőművelők a metszés hasznát a kecskétől tanulták: mikor az állatok…