Szüreti pillanatok Istenhegyen – 2021

Minden  szüretnek sajátos, egyedi hangulata van nálunk, az idei évre is sokáig emlékezni fogunk! Nagy reményekkel indultunk 2021 tavaszán az évnek, hiszen először alkalmaztuk a híres Simonit & Sirch féle metszési…

Édeset az Édesnek

Kóstoltatok már macaront édes furminttal? Ki ne hagyjátok! Ez a mandulalisztből készült pasztellszínekben pompázó aprócska sütemény bár már az 1700-as évek óta létezik, az utóbbi 10-15 évben lett igazán divatos, amihez…
pruning

Téli munkák a szőlőben – metszés

Bodnár Imre jegyzete A szőlő metszése széleskörű szakmai ismereteket, nagy gyakorlatot és figyelmet igénylő alkotói munka. A legendák szerint a szőlőművelők a metszés hasznát a kecskétől tanulták: mikor az állatok…

Welcome to Tokaj region, on the land of good wines!

Tokaj is magic, come and taste it... Natural sweet wines, late harvest, dry furmint, minerals you can all find them here, and also good food,  and hospitality. We are exporting to EU too, please contact us for further details. Kind…

Borászatunk fenegyereke – Illúzió Száraz Furmint 2014

Legszárazabb tételünk az Illúzió, meglehetősen mostoha körülmények között született. A 2014-es évjárat nagyon nehéz, kihívásokkal teli időszak volt egész Tokaj-Hegyalján, hiszen pont a nyár végi, őszi időszakban rengeteg…
Boroskóla az Istenhegyen? - Ajánló

Boroskóla az Istenhegyen? – Ajánló

Wirth Gabival egy horvátországi agrárkiállításon ismerkedtünk össze: egymás mellett volt a standunk. Nálunk volt hegyaljai bor, nála pedig  finom borkeksz a borozáshoz így aztán pillanatok alatt összebarátkoztunk. Gabi Pécsett…
Milyen volt a 2020-as év az Istenhegyi dűlőkön?

Milyen volt a 2020-as év az Istenhegyi dűlőkön?

Habzóbor, édes vagy száraz furmint kerül a majd palackba? Nézzük milyen volt az idei termés! A 2020-as év minden szempontból rendkívüli volt nekünk is, de a természet tette a dolgát, és így nálunk nem állt meg az élet. A…
Mulled wine

Az Istenhegyi Borház forralt bor receptje

Az Istenhegyi Borház forralt bor receptje A sokak által kedvelt forralt bor, ami a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kiegészítője lett, készülhet könnyű vörös, rozé vagy fehér borból is, egyet nem javaslunk, hogy testes…
Hello Wood Mád

Hello, Hello Wood! – Modern építészeti látnivalók Hegyalján

Pár éve szuper látványos és ötletes fából készült installációk jelentek meg a környékbeli falvakban: a Hello Wood nyári építészeti tábora és a tehetséges egyetemisták bevették Tokaj-Hegyalját és a szívünket. Budapesti…
Rátkai német tájház

Sváb hagyományok Tokaj-Hegyalján – Herzlich Willkommen!

Van 3 kicsi település Hegyalján, amelyek igazán különlegesek: Hercegkút (Trautsondorf), Károlyfalva (Karlsdorf) és az Istenhegyi borház székhelye, Rátka. Bár a történelem viharai, a szabadságharcok és háborúk nem kímélték…

Káposztát savanyítunk – Imre bácsi hagyományos receptje!

Bodnár Imre bácsi bejegyzése Hogyan készül a savanyú káposzta Zomboron? Ez káposzta valójában szadai recept, mert szülőfalumban gyerekkoromban tanultam szüleimtől, Taktaszadán. Földművelő paraszt családban nőttem…
novemberi tokaj hegyalja

Késői szüret a tokaji borvidéken – Milyen ételekhez illenek ezek a borok?

Meghagytunk pár sor szőlőt a késői szüretre, most, november elején még várunk néhány napsütéses napot, és szívből reméljük, idén ismét tudunk palackozni ebből a különleges tételből! Ilyenkor novemberben a szőlőlevelek…

Októberben Istenhegyen – a zempléni erdő kincsei

Nem csupán szüreteltünk ám októberben Istenhegyen! A szép őszi időjárásnak köszönhetően sok lehetőség volt a kirándulásra, túrázásra, így aztán felvettük a bakancsot és nagy sétákat tettünk a gyerekekkel, barátokkal,…