Amire évek óta vártunk, megérkezett – megnyitotta kapuit és a panoráma teraszát a Sauska Padi Bár és Bisztró!

Sauska Borászat BORD Építész Stúdió terve

A már távolról is igazán látványos építészeti alkotás (BORD Építész Stúdió)  évek óta épül a Rátka és Mád közötti hegyoldalban, és meg kell mondjuk, nem ért bennünket csalódás sem a belső terek, sem a vendéglátás kapcsán!

Sauska Padi Bisztó

A koncepció szerint a borászat a hegy déli lejtőjének tetején épült meg. A két, egyenként 36 méter átmérőjű tál formában a látogatók által bejárható területek, étterem és bár kapnak helyet, míg a borászati technológiát teljesen a földbe süllyesztve alakították ki.
A tervezés folyamán meghatározó volt az épületből a környezetre való rálátás, illetve a természettel való szoros kapcsolat, ezért mind az étteremből, mind a bárból közvetlenül kiléphetünk egy-egy hatalmas teraszra. (Forrás: BORD Építész Stúdió)

Mi először még novemberben látogattuk meg a Sauska Bisztrót, és akkor még csak a bár rész üzemelt, de nagyon szívesen körbevezettek bennünket a borászati és az éttermi részben, valamint a teraszon is.

A belső tér nagyon igényesen, ízlésesen de nem feszengős stílusban lett kialakítva. Mind a fogadó térben,  a borkóstóló és shop területen, mind az éttermi részben, a modern konyhán és a bárpulton át, egészen az étkészletig egységesen elegáns, mégis barátságos az enteriőr kialakítása.

Sauska Padi Borkóstoló

A társaságunk bisztró fogásokat, egy furmint alapú koktélt és egy finom kávét fogyasztottunk, nagyon elégedettek voltunk az ételekkel-italokkal és a figyelmes kiszolgálással.

Sauska Padi bár Furmint alapú koktél

A Sauska Padi Bár és Bár vezetője nagyon kedvesen végigvezetett bennünket a patika tisztaságú és úgyszintén futurisztikus módon kinéző föld alá süllyesztett borászaton is, és volt arra is idő és mód, hogy feltehettük az érdeklődő kérdéseinket is.

Természetesen tavasszal is visszalátogattunk (az Istenhegyi Vendégháztól gyalogosan kb 15-20 perc séta) a  Padi Bisztróba, hogy megnézzük a teraszt teljes pompájában. Akár egész délután is el tudtunk volna relaxálni a szuper fotelekben a tájat bámulva….

Sauska Padi Terasz és Borbár, Rátka

Sauska Padi – panorámaterasz

A terepet még rendezik a létesítmény körül,  még folyik a parkosítás, de ez ne ijesszen el senkit, akár egy kávéra is megéri betérni a panoráma teraszra!

Sauska Padi Bisztró és Bár – Rátka

Építészet: https://epiteszforum.hu/a-babzsaktol-a-zsaluzatig-igy-epul-a-sauska-boraszata-ratkan

Szállás Rátkán: https://www.istenhegyiborhaz.hu/istenhegyi-vendeghaz-ratka/