Augusztus 18-21 között az Istenhegyi Borház kiállított a debreceni Farmer Expon, ahol borkóstolóval és különleges vásári ajánlatokkal vártuk az érdeklődőket az Agráregyetem területén.

Idén a járványhelyzetre való tekintettel a külföldi kiállítók száma csökkent, viszont a debreceni  és a hajdúsági látogatókon kívül számos kiállítóval és érdeklődővel találkoztunk Nyíregyháza és Miskolc környékéről is, akik már évről-évre visszatérnek a vásárra és az Istenhegyi Borház standjára is.

A tokaji borvidéket, borászatokat és a nagyobb településeket (Mád, Tarcal, Tállya, Szerencs) már sokan ismerik, szívesen kirándulnak a zempléni-abaúji tájra, és akkor az itteni pincéket is meglátogatják.

Mi a kóstoltatás közben meséltünk az Istenhegyről és Rátkáról, ami egy kicsi sváb falu Tállya mellett, a vulkanikus talajról  és a családi borászatunk és a családi borászatunk történetéről és a terveinkről.
A furmint borokkal kapcsolatban igyekeztünk bátorítani mindenkit, hogy aki csak a szárazat szereti, tegyen egy próbát és  kóstolja meg az édes tételeket is, a hagyományos tokaji ízvilág kedvelői adjanak esélyt a reduktív boroknak és a kínálatunkban megjelent habzó és gyöngyöző boroknak is.

Örülünk, hogy idén is el tudtunk hozni a tokaj-hegyaljai vulkanikus borokat kóstoltatni az Alföldre, jó volt személyesen is találkozni és beszélgetni a vásárlóinkkal. Reméljük, sokan megszerették ezt a különleges ízvilágot és máskor is szívesen választanak furmintot!

Találkozunk jövőre is Debrecenben a Farmer Expon!

Fotó credit – www.farmerexpo.hu