Kint voltunk a hegyen

Kint voltunk ma a hegyen, a képek magukért beszélnek, minden csupa zúzmara, gyönyörű a táj. Talajmintákat vettünk, hogy megvizsgáltassuk és felkészüljünk a következő évre, lássuk mire van szüksége a szőlőnek. Persze ilyenkor kóstolunk is  Kiforrtak az idei borok, még a szeptemberben alacsony cukorfokkal szedett szőlőből készült must is beindult magától, és egy könnyű száraz tétel lett belőle, indulhat is az első fejtés!

Szüret 2019 képekben

Idén három időpontban szüreteltünk, három különböző mustfokkal, és külön is erjesztjük ezeket a tételeket, nagyon izgalmas borok születnek éppen. A hosszú, napos őszi idő egyértelműen kedvezett az aszúsodásnak, így az október végére hagyott sorokon 50 % körüli aszúmennyiségünk volt, ezzel idén az alapborunkat gazdagítjuk. A szüret idején is gyönyörű idő volt, köszönjük a családnak és a barátainknak a lelkes segítséget!

Ezen a hétvégén a debreceni Kölcsey Központban jelenünk meg a 31. Közép-európai Közjegyzői Kollokvium meghívott kiállítójaként, köszönjük a lehetőséget!

Gyönyörű volt a helyszín és nagyon érdeklődő és értő közönség fogadta a tokaj-hegyaljai furmintokat, sokat meséltünk, még többet kóstoltattunk.

Az Istenhegyi Borház újdonsága is bemutatkozott a rendezvényen az Obszidián 2018-as száraz furmint, ami pár hete került csak palackba és ez az első nyilvános megjelenése. Az előző évjáratoktól eltérően ez a tétel nem kapott hordós érlelést, így egy gyümölcsös, friss ízvilág jellemzi, ami reméljük Nektek is tetszik!

Az első érdeklődők

Óriási szerencsénk van az időjárással, szerencsére szépen érik a szőlő, és egy kis aszú is megjelent már itt-ott. Aki teheti, menjen ki a szabadba ezen a héten, gyönyörű a táj mindenhol, töltekezzünk fel minél több napsütéssel!

Gabó Istenhegyen

Gabó Istenhegyen
Mára végeztünk, várni kell még… A szőlő jól néz ki, de a cukorfok alacsony, legalább 2 hét jó időre van szükségünk, de az se baj, ha 3 lesz belőle….

Jó reggelt!

Szedünk ma egy kis szőlőt Istenhegyen, megnézzük milyen mustunk lesz ma. Nagy különbségek vannak a sorok között, és még egy soron sem egyformán érettek a fürtök, ezért most válogatunk. Ami még zöld, fent hagyjuk, és bízunk a jó időben, hiszen még egy hónap múlva sem késő szedni.

Reméljük, a szüreten is ilyen napsütéses idő lesz!