Elkészült az új borunk, egy nagyon izgalmas, friss ízvilággal várunk majd benneteket a debreceni Expon, ahol bemutatjuk az új száraz furmint gyöngyözőbort Istenhegyről.
Még várunk a címkékre a nyomdából, de hamarosan kiderül minden :)
Elkészült az új borunk, egy nagyon izgalmas, friss ízvilággal várunk majd benneteket a debreceni Expon, ahol bemutatjuk az új száraz furmint gyöngyözőbort Istenhegyről.
Még várunk a címkékre a nyomdából, de hamarosan kiderül minden :)
Augusztus 18-21 között a idén is kiállítunk a nagy hagyományokkal rendelkező debreceni Farmer Expon, a helyszín a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központja lesz.
A Farmer Expo fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a kapcsolódó, partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására, az eszmecserére és az üzletkötésre.
Az Istenhegyi Borház minden évben részt vesz ezen a rangos rendezvényen, ahol nem csak a szakma, hanem a nagyközönség is megcsodálja az agrárszektor újításait, a vásáron pedig kedvezményes áron vásárolhatja meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket elsősorban a hajdúsági és a nyírségi régióból.
Az Istenhegyi furmintokon kívül van alma, különleges méz, lekvárok, sajtok, szörpök, fűszerek, tészták, a helyi kávépörkölők termékei, valamint az Agráregyetem hallgatóinak innovációs megoldásai is megtekinthetők és megvásárolhatók a Farmer Expo kiállításon.
http://www.farmerexpo.hu/programok.php?latogatoknak
Várunk mindenkit az Istenhegyi standon!
Hamarosan jelentkezünk a további részletekkel, a fotón a 2013-as esemény szerepel :)
Jó reggelt! Ma ültetünk, zöldítünk, parkosítunk, szépítjük a kertet és az udvart a készülő Istenhegyi vendégháznál. Gyönyörű a napsütés és pazar a kilátás a tokaj-hegyaljai szőlőhegyekre, nagy a csend, csak kis piros vonat hangját halljuk néha.
Tavaly megvásároltunk egy régi parasztházat a takaros hegyaljai sváb község, Rátka határában az Istenhegy lábánál, és elhatároztuk, hogy kialakítunk benne 4 fürdőszobás szobát. A házhoz tartozó nyári konyhából pedig egy szép, modern módon felszerelt új közös konyhát tervezünk, valamint egy hangulatos borozót a borkóstolásházhoz és a közös étkezésekhez. A hagyományos nyári konyhához idén építettünk egy fedett teraszt is, ahol egy 12 fős baráti társaság reggelizhet, sütögethet, borozgathat, egészen tavasztól őszig élvezheti a panorámát és a friss hegyaljai levegőt.
Szépen haladunk a felújítással, bár még sok feladat áll előttünk, reméljük, hogy nemsokára az első vendégeket az Istenhegyi Borház vendégházában.
Tegnap este a pincében is jártunk, megkóstoltuk azt a 2018-as furmintot, ami hordóban érik már 1 éve, és igazi szamorodnis jegyeket mutat, hamarosan palackba is töltjük.
Addig is, munkára fel!
Reméljük, hamarosan találkozunk az Istenhegyi Vendégházban, nézzetek be hozzánk Rátkán, ha erre jártok!
Kint voltunk ma a hegyen, a képek magukért beszélnek, minden csupa zúzmara, gyönyörű a táj. Talajmintákat vettünk, hogy megvizsgáltassuk és felkészüljünk a következő évre, lássuk mire van szüksége a szőlőnek. Persze ilyenkor kóstolunk is Kiforrtak az idei borok, még a szeptemberben alacsony cukorfokkal szedett szőlőből készült must is beindult magától, és egy könnyű száraz tétel lett belőle, indulhat is az első fejtés!
Idén három időpontban szüreteltünk, három különböző mustfokkal, és külön is erjesztjük ezeket a tételeket, nagyon izgalmas borok születnek éppen. A hosszú, napos őszi idő egyértelműen kedvezett az aszúsodásnak, így az október végére hagyott sorokon 50 % körüli aszúmennyiségünk volt, ezzel idén az alapborunkat gazdagítjuk. A szüret idején is gyönyörű idő volt, köszönjük a családnak és a barátainknak a lelkes segítséget!
Ezen a hétvégén a debreceni Kölcsey Központban jelenünk meg a 31. Közép-európai Közjegyzői Kollokvium meghívott kiállítójaként, köszönjük a lehetőséget!
Gyönyörű volt a helyszín és nagyon érdeklődő és értő közönség fogadta a tokaj-hegyaljai furmintokat, sokat meséltünk, még többet kóstoltattunk.
Az Istenhegyi Borház újdonsága is bemutatkozott a rendezvényen az Obszidián 2018-as száraz furmint, ami pár hete került csak palackba és ez az első nyilvános megjelenése. Az előző évjáratoktól eltérően ez a tétel nem kapott hordós érlelést, így egy gyümölcsös, friss ízvilág jellemzi, ami reméljük Nektek is tetszik!
Óriási szerencsénk van az időjárással, szerencsére szépen érik a szőlő, és egy kis aszú is megjelent már itt-ott. Aki teheti, menjen ki a szabadba ezen a héten, gyönyörű a táj mindenhol, töltekezzünk fel minél több napsütéssel!
Mára végeztünk, várni kell még… A szőlő jól néz ki, de a cukorfok alacsony, legalább 2 hét jó időre van szükségünk, de az se baj, ha 3 lesz belőle….
Jó reggelt!
Szedünk ma egy kis szőlőt Istenhegyen, megnézzük milyen mustunk lesz ma. Nagy különbségek vannak a sorok között, és még egy soron sem egyformán érettek a fürtök, ezért most válogatunk. Ami még zöld, fent hagyjuk, és bízunk a jó időben, hiszen még egy hónap múlva sem késő szedni.
Reméljük, a szüreten is ilyen napsütéses idő lesz!