Az Istenhegyi Borház fejlesztése

A VP3-4.2.2-16 kódszámú Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázati felhívás keretében 21 255 868 Ft támogatást nyert el Vaszkóné Bodnár Gabriella Mária egyéni vállalkozó az Istenhegyi Borház fejlesztésére.

A pályázat keretében újonnan épülő gépszínben megoldható lesz a munkagépek biztonságos tárolása, amivel jelentős mennyiségű üzemanyagot és időt tudunk megtakarítani a jövőben, hiszen az épület alig 1 km-re található a szőlőültetvénytől.

Szintén kialakításra kerül a habzóbor előállítására alkalmas palackozó helyiség, és beszerzésre kerülnek a habzóbor készítéséhez szükséges gépek, berendezések, így új és népszerű termékkel bővíthetjük kínálatunkat. A bor palackozás előtti erjesztését és megfelelő minőségű tárolását is a pályázat keretében beszerzésre kerülő tárolóedények segítik.

A fejlesztés megvalósításával vállalkozásunk versenyképessége jelentősen nőni fog, hiszen a költséghatékony szőlőművelés és a modern technológiai feltételek mellett előállított borok segítik a hatékonyabb gazdálkodásunkat. Az új piaci igények felismerése, az ahhoz való alkalmazkodás szintén a vállalkozás versenyképességét erősítik. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt címe: Az Istenhegyi Borház fejlesztése

A projekt azonosító száma: 1811747588
A szerződött támogatás összege: 21 255 868 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.17.